Tanki Pub

ul.Taczaka 22 61-819 Poznań
Oceń ten pub
  Piwa lane:  1
  Piwa butelkowe:  4
Pub na mapie


BEERPUBS poleca

Cooliozum
Poznań
BEERPUBS poleca
83% 
Basilium
Poznań
BEERPUBS poleca
86% 
Piwna Stopa
Poznań
BEERPUBS poleca
88% 
83% 
25 ocen
Podsumowanie oceny
Wybór piw:
 
 
 
 
 
 
 
Sposób podania
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Atmosfera
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Obsługa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Wnętrze
 
 
 
 
 
 
 
 
 



O pubie


ZAPRASZAMY na NIEPASTERYZOWANE piwo prosto z browaru!

POLSKIE Z TANKA

CZESKIE Z KEGI

UKRAIŃSKIE Z BUTLI



Tanki słów kilka...

HISTORIA
Prekursorem technologii Duo Tank był holenderski browarnik Jan Ummels, pracownik browaru Dommelsch. Opracowane przez niego w latach 80-tych XX w. rozwiązanie dawało szansę
na usprawnienie dostaw oraz podniesienie jakości piwa. Holenderski browar Grolsch pierwsze
montaże tanków rozpoczął w 1981 r., natomiast Czesi w browarze Pilsner-Urquell Duo Tanki zastosowali w 1994 r. Obecnie w Europie rozwiązanie to zastosowano, w ponad 1200 lokalach.

TECHNOLOGIA
Tanki to cylindryczne pojemniki wykonane ze stali nierdzewnej, do których piwo nie jest wlewane bezpośrednio lecz znajduje się ono w specjalnym worku, mającym na celu utrzymanie
jego niezmiennego smaku i jakości. Sprężone powietrze wywołuje kurczeni się worka i wypychanie piwa do kranu. Na całej swej drodze piwo nie ma kontaktu z tlenem lub CO2. Instalacja,
na całej swej długości, ma wbudowany system chłodzący, dzięki czemu piwo utrzymuje właściwą temperaturę "od browaru do kufla".

PIWO NIEPASTERYZOWANE
Tyskie w tankach to piwo niepasteryzowane wyróżniające się szeregiem cech i właściwości, takich jak: świeżość smaku, krótki okres przydatności do spożycia, smak "piwa z dawnyc lat".
Piwo nie jest poddawane działaniu wysokich temperatur ani mikrofiltrowaniu, dzięki czemu zyskuje niepowtarzalne walory smakowe: owocowy bukiet, rześką cierpkość, goryczkowy finisz
oraz wyraźny chmielowy aromat. Piwo niepasteryzowane może być przechowywane tylko przez określony czas.

TYSKIE Z TANKA
Piwo typu pilzeńskiego, o wyraźnym chmielowym aromacie i szlachetnej goryczce, mocno
nasycone i dające bogatą pianę. TYSKIE Niepasteryzowane w całym łańcuchu dostaw
jest przechowywane w warunkach chłodniczych (poniżej 6°C), a serwowane jest w temp. 4°C.
Ekstakt brzeczki: 11,7% wag., zawartość alkoholu: 5,6% obj.
Czas przydatności do spożycia: 28 dni - po napełnieniu tanka.

Tyskie niepasteryzowane serwowane jest w TANKI PUB z zachowaniem tradycyjnych rytuałów wyszynku piwa.